X

Orale diagnostiek

ORALE DIAGNOSTIEK

Voor een groot aantal behandelingen is het van belang om goed zicht te krijgen op uw mond, tanden en kiezen. De delen die zichtbaar zijn in de mond vormen echter alleen ‘het topje van de ijsberg’. Veel belangrijke structuren, zoals kaakbot, wortels, etc. bevinden zich onder het tandvlees en dus buiten het beeld.

Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van uw kaken, mond en tanden, heeft Verwijspraktijk Voorschoten een geavanceerde machine aangeschaft voor. U kunt in deze machine rechtop zitten en hij brengt alles in kaart: de stand van uw kaken, alle tanden en kiezen, wortels, kaakbot, noem maar op. Door de vele aanpassingsmogelijkheden is de machine geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. En door de 3D mogelijkheden kunnen we ook het (eind)resultaat van voorgenomen behandelingen een stuk nauwkeuriger inschatten.

ONZE ORALE RADIOLOGEN

Dr. Azin Parsa, tandarts-radioloog

Azin voltooide zijn studie Tandheelkunde in 2003 aan de universiteit van Guilan (Iran). Hierna heeft hij in diverse tandartspraktijken gewerkt.

In 2007 begon hij met de Masteropleiding voor Dental and Maxillofacial Radiology aan de Dental institute of King’s College London, waar hij in 2011 afstudeerde. In 2011 is Azin gepromoveerd aan de VU Amsterdam op het gebruik van een CBCT-scan om botkwaliteit beoordelen voordat implantaten geplaatst worden.
Azin Parsa vertegenwoordigt Nederland in het European Academy of Dento Maxillo Facial Radiology (EADMFR), en is lid van het onderzoeks- en wetenschapscomité van dit instituut. Op dit moment is hij assistent-professor aan de ACTA.

Dr. Kostas Syriopoulos, tandarts-radioloog

Kostas Syriopoulos is gespecialiseerd in orale en dentale radiologie en diagnostiek. "Na mijn afstuderen aan de Tandartsacademie van Athene, ben ik mij gaan specialiseren in tandheelkundige en orale radiologie. Voor mijn master ben ik naar de Universiteit van Londen gegaan. Mijn promotietraject heb ik gevolgd aan de VU in Amsterdam. Daarna ben ik gestart bij de ACTA op de afdeling orale radiologie en heb ik meegewerkt aan het oprichten van speciale ‘imaging centers’, gespecialiseerd in diagnostiek. Om mijn kennis te delen, heb ik meegewerkt aan een opleidingswebsite gericht op diagnose van complexe orale en tandheelkundige problematiek. Daarnaast beschik ik inmiddels over een diploma specifiek gericht op het werken met straling.”